COR 2023 Clasificarea ocupatiilor din Romania

516
Alti lucratori in domeniul serviciilor personale

6 grupe de baza

Alti lucratori in domeniul serviciilor personale descriu trecutul si prevad (prezic) evenimente viitoare din viata persoanelor, ofera companie si alte servicii personale, ingrijesc si dreseaza animalele, furnizeaza servicii de imbalsamare si funerare, instruiesc persoanele pentru a conduce vehicule.

Grupa minora 516 face parte din

Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor

Subgrupa majora 51 - Lucratori in domeniul serviciilor personale

Corespondenta ISCO 08:
516 - Other personal services workers

Documente Rubinian corespondente (5)Astrologii, prezicatorii si asimilatii acestora descriu (dezvaluie) trecutul si prezic evenimente viitoare din viata persoanelor prin practicarea astrologiei, pe baza unor caracteristici din palmele clientilor, prin folosirea cartilor de joc sau alte tehnici.
Corespondenta ISCO 08:
5161 - Astrologers, fortune-tellers and related workers
Insotitorii si valetii ofera companie si se ocupa de diferitele nevoi ale angajatorului.
Corespondenta ISCO 08:
5162 - Companions and valets
Agentii de pompe funebre si imbalsamatorii organizeaza, conduc si rezolva sarcini specifice legate de funeralii, imbalsamare, inhumare sau incinerare.
Corespondenta ISCO 08:
5163 - Undertakers and embalmers
Ingrijitorii de animale si animale de companie hranesc, dreseaza si ingrijesc animalele si asista medicii veterinari, tehnicienii in sanatatea animala si tehnicienii din cadrul unitatilor veterinare, adaposturilor de animale, adaposturilor ce se ocupa cu inmultirea animalelor, gradinilor zoologice, laboratoarelor, magazinelor de vanzare cu amanuntul a animalelor de companie, scolilor de echitatie, scolilor de dresare a cainilor si altor unitati de ingrijire similare.
Corespondenta ISCO 08:
5164 - Pet groomers and animal care workers
Instructorii de conducere auto invata oamenii cum sa conduca autovehicule.
Corespondenta ISCO 08:
5165 - Driving instructors
Aceasta grupa de baza cuprinde lucratorii din domeniul serviciilor personale neclasificati in alta parte in subgrupa majora 51 - Lucratori in domeniul serviciilor personale. De exemplu, cei care furnizeaza servicii si companie ca parteneri de dans, escorte si animatoarele din cluburi de noapte sunt inclusi aici.
Corespondenta ISCO 08:
5169 - Personal services workers not elsewhere classified
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii