Regulament Intern (ROI) - Model si Ghid Complet

Descriere
Istoric Actualizari
Procedura Comanda

Regulamentul intern este documentul intern al unei organizatii care se intocmeste de catre angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz, si care cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii (in conformitate cu Codul Muncii):

1. reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
2. reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
3. drepturile si obligatiile angajatorului si al salariatilor;
4. procedura de solutionare a cererilor sau reclamatiilor individuale ale salariatilor;
5. reguli concrete privind disciplina muncii in unitate;
6. abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile;
7. reguli referitoare la procedura disciplinara;
8. modalitatile de aplicare a altor dispozitii legale sau contractuale specifice;
9. criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor;
10. reguli referitoare la preaviz;
11. informatii cu privire la politica generala de formare a salariatilor, daca exista.

De asemenea cuprinde reglementari specifice pentru protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR / RGPD).

Pachetul contine acum 8 documente:

  1. Regulament_Intern_Model_si_Ghid_versiunea_2024_07_09.doc (135 pagini, 194 articole, 534 explicatii, 9 anexe, fiind utilizate peste 50 reglementari legale)
  2. Regulament_Intern_Model_versiunea_2024_07_09.doc (116 pagini - versiunea fără note de subsol, pentru o modificare mai rapidă a conținutului)
  3. Istoric_actualizari_2024_07_09.doc

 

5 documente necesare pentru aplicarea legii 15/2016 (legea antifumat):

01. Legea 349_2002 (antifumat) - actualizată la zi;
02. Ghidul de aplicare a legii 15/2016 (emis de Guvern);
03. Infografic locuri fumatul interzis / permis;
04. Anunt Indicator Legea Antifumat;
05. Decizie persoana desemnata cu aplicarea Legii 15/2016;

Dimensiunea - De ce atatea pagini? Deoarece este foarte posibil ca institutiile de control sa va avertizeze sau sa va amendeze in cazul in care vreuna dintre reglementarile minime cerute de lege nu sunt cuprinse in Regulamentul Intern. Modelul simplu, fara explicatii, cuprinde 116 pagini. Cu o formatare adecvata puteti reduce numarul paginilor, insa continutul ar fi indicat sa il pastrati, eventual adaptat la specificul organizatiei dvs.

Variante de denumire - Denumirea logica este “Regulament de Ordine Interioara” (ROI). Cu toate acestea, legislatia muncii l-a denumit “Regulament Intern”. Consideram ca denumirea stabilita prin legislatia muncii este eronata deoarece orice regulament al unei organizatii este intern, inclusiv Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) care insa cuprinde in principal detalierea structurii organizatiei.


In pachet veti primi atat Modelul cu Ghid de Regulament Intern, cat si Modelul de Regulament Intern simplu, fara explicatii, pentru usurinta utilizarii. Istoricul detaliat al actualizarilor se gaseste de asemenea in pachet.

Modelul achizitionat este un document Word editabil pe care il puteti modifica usor, avand sursa exacta a articolelor Regulamentului. In plus, Rubinian a introdus reguli esentiale pentru disciplina muncii, care va ajuta sa controlati mai bine activitatea angajatilor, cat si formulare utile pentru aplicarea Regulamentului Intern in cadrul organizatiei dvs.

Modelele de documente Rubinian sunt documente electronice complexe, profesionist intocmite, continand detalii si solutii pentru cele mai diverse situatii concrete. Ele sunt editabile, putand fi adaptate necesitatilor dvs. de afaceri.

Documente conexe
281 Documente Anexe la Codul Muncii