Articole
8. Legislatie

8.1
Mare vanzoleala mare in jurul Contractelor Colective de Munca, in perioada 20 noiembrie 2017-20 decembrie 2017

Viorel Andrievici

Foarte mare atenție la art. VII din OUG 82/2017! În perioada 20 noiembrie 2017 - 20 decembrie 2017, TOȚI angajatorii trebuie să inițieze negocieri colective, indiferent de numărul angajaților. De asemenea este obligatorie negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.

Negocierea colectivă trebuie realizată conform titlului 7 din Legea 62/2011 privind Dialogul Social. Foarte important este că negocierea colectivă este obligatorie, însă nu și încheierea unui Contract Colectiv de Muncă. Acest lucru reiese din analizarea articolului 129 din Legea Dialogului Social, precum și din analiza în ansamblu a Legii Dialogului Social.

Astfel, dacă aveți chiar și un angajat, pe dumneavoastră, trebuie să inițiați negocierea colectivă și să respectați procedura birocratică a acesteia, chiar dacă nu o să finalizați procesul printr-o înregistrare la ITM a vreunui contract colectiv de muncă la nivel de unitate. Dar pentru că, nu-i așa, oricum la final de an nu mai aveți multe lucruri de făcut, va fi chiar distractiv să vă implicați într-un astfel de proces de negociere colectivă cu dumneavoastră înșivă. Nu va fi ușor, dar nimic valoros nu se obține fără efort - în acest caz, premiul este menținerea echilibrului financiar al organizației dvs. Dacă nu vă permiteți un salariu pe măsura celui minim impus de Guvern, aveți două opțiuni: ori scădeți numărul de ore legale de lucru, pentru a menține sumele acordate ca și până acum, ori vă dați afară. CSF? NCSF! Guvernul vă urează succes în noul an fiscal!

Pentru a vă ușura munca, puteți folosi documentele din pachetul complet privind Contractul Colectiv de Muncă la Nivel de Unitate.

281 Documente Anexe la Codul Muncii