CPSA 2007
Clasificarea produselor si serviciilor asociate activitatilor

6420.1
Servicii de transmitere a mesajelor si datelor

7 coduri
6420.11
Servicii de telefonie publica locala
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii de comutare si transmisie necesare pentru a stabili si mentine comunicatiile intre zone de apel locale. Acest serviciu este destinat (folosit) in primul rand pentru a stabili comunicatiile vocale, dar poate servi si altor aplicatii, cum ar fi comunicarea de texte (facsimil sau telex) si poate fi asigurat contra unei taxe sau pe baza unei rate fixe (flat rate). Acest serviciu ii ofera clientului accesul la intreaga retea telefonica a furnizorului sau a celui care efectueaza conectarea sau, in unele cazuri, la un numar limitat de zone de schimb (servicii WATS)

Exceptii
Aceasta subclasa elementara nu include:
- servicii privind liniile private, clasificate in 6420.14 si 6420.15
- servicii de inchiriere a echipamentului terminal, clasificate in 7134.10

6420.12
Servicii de telefonie publica interurbana
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii telefonice pentru transmiterea mesajelor din zona locala in reteaua internationala
Aceasta subclasa elementara include de asemenea:
- servicii de taxi telefonic

6420.13
Servicii de telefonie mobila
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii radiotelefonice care, prin intermediul echipamentului transportabil, ofera acces bilateral la reteaua telefonica publica sau la alte telefoane mobile. Unele versiuni ale acestui serviciu cu echipament terminal corespunzator, pot fi utilizate pentru a transmite facsimile, ca si comunicari vocale
- servicii de apelare vocala

6420.14
Servicii de retea specializate pentru afaceri (stabilirea de comunicatii telefonice intre localitati selectate prin intermediul unei retele publice)
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii de retea necesare pentru a stabili comunicatii telefonice intre locatii (terminale) selectate (punct - cu - punct sau multi - punct, prin intermediul unei retele publice (comune). Acest tip de serviciu este utilizat, in primul rand, pentru a stabili comunicatii vocale internationale dar unele versiuni pot permite si transmiterea de facsimile si de date.

6420.15
Servicii de retea exclusiv pentru afaceri (stabilirea de comunicatii telefonice intre localitati selectate prin intermediul liniilor private)
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii de retea necesare pentru a stabili comunicatii telefonice intre locatii (terminale) selectate (punct-cu-punct sau multi-punct) prin intermediul uneia sau mai multor linii private. Acest tip de serviciu este utilizat in primul rand pentru a stabili comunicatii vocale intre linii de legatura private situate la distanta (PBX), intre o locatie situata la distanta si una PBX (post telefonic suplimentar), intre o linie PBX si o zona locala corespunzatoare sau intre aparate telefonice desemnate, dar pot permite, de asemenea, si transmisii de date

6420.16
Servicii de retea pentru comunicatii de date
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii de retea necesare pentru a transmite date intre echipamente care folosesc protocoale identice sau diferite. Acest serviciu poate fi asigurat prin intermediul unei retele publice sau particulare (adica prin intermediul unei retele destinate uzului exclusiv al clientului)

6420.18
Servicii Internet
Aceasta subclasa elementara include:
- servicii care asigura caracteristicile necesare accesului la Internet

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Ordinul nr. 296 din 1 iulie 2003 privind actualizarea Clasificarii produselor si serviciilor asociate activitatilor - CPSA
EMITENT: Institutul National de Statistica
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 553 din 31 iulie 2003

Explicatii

Subsectiunile AA, BA, EA, FA, GA, HA, IA, JA, KA, LA, MA, NA, OA, PA, QA au fost denumite de catre Rubinian pentru a da functionalitate si navigabilitate bazei de date. Denumirea acestora nu exista in Codul CPSA, dintr-o scapare regretabila, trecandu-se direct de la sectiune la diviziune (spre deosebire de codul CAEN unde aceste denumiri exista).

Cuvinte cheie

cod CPSA, codul CPSA actualizat, coduri CPSA, codurile CPSA, clasificarea CPSA

281 Documente Anexe la Codul Muncii