COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

5311
Personal de ingrijire copii

4 ocupatii

Personalul de ingrijire a copiilor asigura ingrijire si supraveghere pentru copii in locuinte rezidentiale si in centre de ingrijire de zi inainte de scoala, dupa scoala si in timpul vacantelor.

Grupa de baza 5311 face parte din

Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor

Subgrupa majora 53 - Personal de ingrijire

Grupa minora 531 - Personal de ingrijire copii inclusiv in servicii suport pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial

Corespondenta ISCO 08:
5311 - Child care workers

Documente Rubinian corespondente (1)

Ocupatii

   
531102
   

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii