COR 2018 Clasificarea ocupatiilor din Romania

933
Muncitori necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor

4 grupe de baza

Muncitorii necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor conduc biciclete si vehicule similare, conduc vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau bunuri, conduc utilaje cu tractiune animala, transporta manual marfuri si bagaje si depoziteaza marfa pe rafturi.

Grupa minora 933 face parte din

Grupa majora 9 - Muncitori necalificati

Subgrupa majora 93 - Muncitori necalificati in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi

Corespondenta ISCO 08:
933 - Transport and storage labourers

Documente Rubinian corespondente (4)Nivelul de instruire: 1 (studii generale)
Conducatorii de vehicule actionate manual sau de pedale conduc biciclete si vehicule similare pentru transportul de pasageri sau de marfuri.
Corespondenta ISCO 08:
9331 - Hand and pedal vehicle drivers
Nivelul de instruire: 1 (studii generale)
Conducatorii de masini si vehicule cu tractiune animala conduc utilaje sau vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau marfuri, precum si utilaje cu tractiune animala, de obicei, utilizate in agricultura.
Corespondenta ISCO 08:
9332 - Drivers of animal-drawn vehicles and machinery
Nivelul de instruire: 1 (studii generale)
Manipulantii de marfa indeplinesc sarcini, cum ar fi: de ambalare, transport, incarcare si descarcare a mobilierului si a altor articole de uz casnic sau incarcare si descarcare a navelor si aeronavelor ori transporta si stivuiesc manual marfuri in diverse depozite.
Corespondenta ISCO 08:
9333 - Freight handlers
Nivelul de instruire: 1 (studii generale)
Manipulantii de marfuri la raft stocheaza marfurile pe rafturi si in zonele de prezentare si mentin stocul in ordine in supermarketuri si alte magazine de vanzare cu amanuntul sau cu ridicata.
Corespondenta ISCO 08:
9334 - Shelf fillers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii

  

Abonare la newsletter
  Arhiva de newslettere