COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

742
Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

2 grupe de baza

Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

Grupa minora 742 face parte din

Grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati

Subgrupa majora 74 - Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

Corespondenta ISCO 08:
742 - Electronics and telecommunications installers and repairers

Documente Rubinian corespondente (3)



Mecanicii de echipamente electronice se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice si sistemele de control.
Corespondenta ISCO 08:
7421 - Electronics mechanics and servicers
Muncitorii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) se ocupa cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie de date, cablurilor, antenelor si conductorilor, precum si cu repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.
Corespondenta ISCO 08:
7422 - Information and communications technology installers and servicers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii