COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

723
Mecanici de masini si utilaje

4 grupe de baza

Mecanicii de masini si utilaje monteaza, instaleaza, intretin si repara motoare, vehicule, masini agricole sau industriale si echipamente mecanice similare.

Grupa minora 723 face parte din

Grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati

Subgrupa majora 72 - Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

Corespondenta ISCO 08:
723 - Machinery mechanics and repairers

Documente Rubinian corespondente (6)Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Mecanicii de autovehicule monteaza, instaleaza, intretin si repara motoare, echipamente mecanice si legate de autoturisme, camioane de livrare, motociclete si alte autovehicule.
Corespondenta ISCO 08:
7231 - Motor vehicle mechanics and repairers
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Mecanicii de motoare de avioane se ocupa cu montarea, intretinerea, repararea si revizia motoarelor de avioane si a ansamblurilor, cum ar fi corpuri de aeronave, sistemele hidraulice si pneumatice.
Corespondenta ISCO 08:
7232 - Aircraft engine mechanics and repairers
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Mecanicii de masini agricole si industriale se ocupa cu montarea, instalarea, examinarea, intretinerea si repararea motoarelor, masinilor agricole si industriale si echipamentelor mecanice, cu exceptia vehiculelor cu motor, avioanelor si motoarelor electrice.
Corespondenta ISCO 08:
7233 - Agricultural and industrial machinery mechanics and repairers
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Lucratorii specializati in repararea de biciclete si asimilatii acestora monteaza, intretin si repara echipamentele mecanice si similare ale bicicletelor, ricselor, carucioarelor pentru copii, scaunelor cu rotile si echipamentele similare de transport nemotorizate.
Corespondenta ISCO 08:
7234 - Bicycle and related repairers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii