COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

712
Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

7 grupe de baza

Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

Grupa minora 712 face parte din

Grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati

Subgrupa majora 71 - Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

Corespondenta ISCO 08:
712 - Building finishers and related trades workers

Documente Rubinian corespondente (15)Constructorii de acoperisuri se ocupa cu construirea si repararea acoperisurilor pe toate tipurile de cladiri, folosind unul sau mai multe tipuri de materiale.
Corespondenta ISCO 08:
7121 - Roofers
Parchetarii, linolistii, mozaicarii si faiantarii instaleaza, intretin si repara podele, acopera pardoseli, pereti si alte suprafete cu placi sau panouri de mozaic, pentru scopuri decorative ori de alta natura.
Corespondenta ISCO 08:
7122 - Floor layers and tile setters
7123
Ipsosarii instaleaza, intretin si repara panourile din gips cartonat (rigips) in cladiri, aplica straturi decorative si de protectie din ipsos, ciment si materiale similare pe structurile interioare si exterioare.
Corespondenta ISCO 08:
7123 - Plasterers
Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.
Corespondenta ISCO 08:
7124 - Insulation workers
7125
Geamgiii masoara, taie, finiseaza, monteaza si instaleaza sticla plata si oglinzi.
Corespondenta ISCO 08:
7125 - Glaziers
Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.
Corespondenta ISCO 08:
7126 - Plumbers and pipe fitters
Mecanicii pentru instalatii de climatizare si refrigerare asambleaza, instaleaza, intretin si repara sistemele si echipamentele de climatizare si refrigerare.
Corespondenta ISCO 08:
7127 - Air conditioning and refrigeration mechanics
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii