COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

513
Chelneri si barmani

2 grupe de baza

Chelnerii si barmanii servesc produse alimentare si bauturi in locuri comerciale de luat masa si baut, cluburi, institutii si cantine, la bordul navelor si in trenurile de calatori.

Grupa minora 513 face parte din

Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor

Subgrupa majora 51 - Lucratori in domeniul serviciilor personale

Corespondenta ISCO 08:
513 - Waiters and bartenders

Documente Rubinian corespondente (5)5131
Chelnerii servesc produse alimentare si bauturi in locuri de luat masa si baut, cluburi, institutii si cantine, la bordul navelor si in trenurile de calatori.
Corespondenta ISCO 08:
5131 - Waiters
5132
Barmanii prepara, amesteca si servesc bauturi alcoolice si nonalcoolice direct clientilor, la bar sau la tejghea sau prin intermediul chelnerilor.
Corespondenta ISCO 08:
5132 - Bartenders
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii