COR 2021 Clasificarea ocupatiilor din Romania

432
Functionari in gestiunea materialelor si in transport

3 grupe de baza

Functionarii in gestiunea materialelor si in transporturi tin evidenta bunurilor produse, achizitionate, depozitate, expediate si a materialelor necesare la datele specificate de productie sau tin evidenta aspectelor operationale si coordoneaza calendarul (programarea) transportului de pasageri si de marfuri.

Grupa minora 432 face parte din

Grupa majora 4 - Functionari administrativi

Subgrupa majora 43 - Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara

Corespondenta ISCO 08:
432 - Material-recording and transport clerks

Documente Rubinian corespondente (5)Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Functionarii in evidenta stocurilor mentin inregistrarile bunurilor produse si ale materialelor de productie primite, cantarite, emise, expediate sau puse in stoc.
Corespondenta ISCO 08:
4321 - Stock clerks
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Functionarii de planificare si urmarire a productiei calculeaza cantitatile de materiale necesare la datele specificate pentru industria prelucratoare, constructie si programe similare de productie, pregatesc si verifica graficul de desfasurare a productiei.
Corespondenta ISCO 08:
4322 - Production clerks
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Functionarii in transporturi tin evidenta aspectelor operationale si coordoneaza calendarul trenurilor, transportului rutier si aerian de pasageri, transportului de marfa si pregatesc rapoarte pentru conducerea superioara.
Corespondenta ISCO 08:
4323 - Transport clerks
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii