COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

351
Tehnicieni pentru operatiuni in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si pentru asigurarea suportului tehnic pentru utilizatori

4 grupe de baza

Tehnicienii pentru operatiuni in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si pentru asigurarea suportului tehnic pentru utilizatori asigura sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor de comunicatii, sistemelor si retelelor informatice si ofera asistenta tehnica utilizatorilor.

Grupa minora 351 face parte din

Grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

Subgrupa majora 35 - Tehnicieni in informatica si comunicatii

Corespondenta ISCO 08:
351 - Information and communications technology operations and user support technicians

Documente Rubinian corespondente (4)Tehnicienii pentru operatiuni in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor asigura sprijin zilnic activitatilor de prelucrare (procesare), operare si monitorizare a sistemelor informatice de tehnologia informatiei si a comunicatiilor, echipamentelor periferice, hardware si software, precum si echipamentele informatice, pentru a asigura performanta optima, precum si pentru identificarea oricaror probleme.
Corespondenta ISCO 08:
3511 - Information and communications technology operations technicians
Tehnicienii pentru asigurarea suportului tehnic pentru utilizatori furnizeaza asistenta tehnica utilizatorilor, direct sau prin telefon, e-mail ori alte mijloace electronice, inclusiv diagnosticarea si rezolvarea problemelor privind software-ul si hardware-ul (programele si componentele de calculator), echipamentul informatic periferic pentru computere, retelele, bazele de date si internetul, si ofera indrumare si sprijin in realizarea, instalarea si intretinerea sistemelor.
Corespondenta ISCO 08:
3512 - Information and communications technology user support technicians
Tehnicienii in retele de calculatoare si sisteme instaleaza, opereaza si intretin retelele si alte sisteme de comunicatii de date.
Corespondenta ISCO 08:
3513 - Computer network and systems technicians
Tehnicienii web mentin, monitorizeaza si sprijina functionarea optima a website-urilor de internet si intranet si a programelor si echipamentelor aferente serverelor web.
Corespondenta ISCO 08:
3514 - Web technicians
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii