COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

262
Bibliotecari, arhivari si curatori

2 grupe de baza

Bibliotecarii, arhivarii si curatorii dezvolta si mentin colectii ale arhivelor, bibliotecilor, muzeelor, galeriilor de arta si ale institutiilor similare.

Grupa minora 262 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 26 - Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

Corespondenta ISCO 08:
262 - Librarians, archivists and curators

Documente Rubinian corespondente (1)Arhivarii si curatorii se ocupa cu colectarea, evaluarea, asigurarea pastrarii in siguranta si conservarea continutului arhivelor, artefactelor si inregistrarilor de interes istoric, cultural, administrativ si artistic, precum si de arta si a altor obiecte. Acestia planifica, elaboreaza si implementeaza sisteme pentru pastrarea in siguranta a inregistrarilor si documentelor istorice de valoare.
Corespondenta ISCO 08:
2621 - Archivists and curators
Bibliotecarii si specialistii in alte servicii de informare se ocupa cu colectarea, selectarea, dezvoltarea, organizarea si intretinerea colectiilor bibliotecilor si a altor depozite de informatii, organizeaza si controleaza alte servicii ale bibliotecilor si furnizeaza informatii utilizatorilor.
Corespondenta ISCO 08:
2622 - Librarians and related information professionals
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii