COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

242
Specialisti in domeniul administrativ

5 grupe de baza

Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

Grupa minora 242 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 24 - Specialisti in domeniul administrativ-comercial

Corespondenta ISCO 08:
242 - Administration professionals

Documente Rubinian corespondente (18)Analistii de management si organizare ofera asistenta organizatiilor pentru a obtine o eficienta mai mare si pentru a rezolva problemele organizationale. Acestia studiaza structurile, metodele, sistemele si procedurile organizationale.
Corespondenta ISCO 08:
2421 - Management and organization analysts
Specialistii in domeniul politicilor administrative dezvolta si analizeaza politicile referitoare la proiectarea, implementarea si modificarea operatiunilor si programelor guvernamentale si comerciale.
Corespondenta ISCO 08:
2422 - Policy administration professionals
Specialistii in domeniul resurselor umane si de personal furnizeaza servicii legate de politicile de personal, cum ar fi recrutarea sau dezvoltarea personalului, analize ocupationale si orientare profesionala.
Corespondenta ISCO 08:
2423 - Personnel and careers professionals
Specialistii in formarea si dezvoltarea personalului planifica, dezvolta, implementeaza si evalueaza programele de formare si dezvoltare, pentru a se asigura ca atat echipa de management, cat si personalul isi insusesc abilitatile si dezvolta competentele cerute de catre organizatie pentru a realiza obiectivele organizationale.
Corespondenta ISCO 08:
2424 - Training and staff development professionals
Grupa de bază 2429 a fost introdusă prin HG 1116/2013. Descrierea următoare a fost introdusă prin Ordinul 433/138/2014 MMFPSPV/INS:

"Această grupă de bază cuprinde specialişti în administraţie neclasificaţi în altă parte în grupa minoră 242 - Specialişti în domeniul administrativ. De exemplu, grupa de bază include specialiştii care elaborează strategiile şi programele instituţiilor publice, organizaţiilor şi companiilor cu impact social şi economic."
Corespondenta ISCO 08:
-
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii