COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

241
Specialisti in domeniul finantelor

3 grupe de baza

Specialistii din domeniul finantelor planifica, dezvolta, organizeaza, administreaza, investesc, gestioneaza si coordoneaza analizele cantitative fie ale sistemelor financiare de contabilitate, fie ale fondurilor pentru persoane fizice, unitati si institutii publice sau private.

Grupa minora 241 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 24 - Specialisti in domeniul administrativ-comercial

Corespondenta ISCO 08:
241 - Finance professionals

Documente Rubinian corespondente (2)2411
Contabilii planifica, organizeaza si administreaza sistemele de contabilitate pentru persoane fizice si persoane juridice (institutii). Unele ocupatii clasificate aici se refera la analizarea si examinarea situatiilor contabile si financiare ale persoanelor fizice si ale persoanelor juridice, pentru a asigura acuratetea si conformitatea cu standardele si procedurile contabile stabilite.
Corespondenta ISCO 08:
2411 - Accountants
Specialistii consultanti din domeniul financiar si al investitiilor dezvolta planuri financiare pentru persoane fizice si organizatii, investesc si administreaza fonduri in numele acestora.
Corespondenta ISCO 08:
2412 - Financial and investment advisers
Analistii financiari efectueaza analize cantitative ale informatiilor care afecteaza programele de investitii ale institutiilor publice sau private.
Corespondenta ISCO 08:
2413 - Financial analysts
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii