COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

96
Muncitori in salubritate si alti lucratori cu pregatire elementara

2 grupe minore

Muncitorii din salubritate si alti lucratori cu pregatire elementara colecteaza gunoiul din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice, pastreaza curate strazile si alte locuri publice sau executa munci ocazionale pentru gospodarii private ori alte unitati.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Muncitori in salubritate si alti lucratori necalificati".

Descrierea anterioara era:

"Muncitorii din salubritate si alti lucratori necalificati colecteaza gunoiul din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice, pastreaza curate strazile si alte locuri publice sau executa munci ocazionale pentru gospodarii private ori alte unitati."

Subgrupa majora 96 face parte din

Grupa majora 9 - Ocupatii elementare

Corespondenta ISCO 08:
96 - Refuse workers and other elementary workers

Documente Rubinian corespondente (6)Muncitorii din salubritate colecteaza, prelucreaza si recicleaza gunoiul din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice sau pastreaza curate strazile si alte locuri publice.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
961 - Refuse workers
Alti muncitori in ocupatii cu pregatire elementara livreaza mesaje si transporta pachete, colecteaza bani si aprovizioneaza automatele, citesc contoarele, colecteaza apa si lemne de foc, colecteaza si emit bilete pentru parcare sau alte evenimente.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Alti muncitori necalificati".

Descrierea anterioara era:

"Alti muncitori necalificati livreaza mesaje si transporta pachete, colecteaza bani si aprovizioneaza automatele, citesc contoarele, colecteaza apa si lemne de foc, colecteaza si emit bilete pentru parcare sau alte evenimente."
Corespondenta ISCO 08:
962 - Other elementary workers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii