COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

95
Vanzatori ambulanti si alti prestatori de mici servicii pentru populatie

2 grupe minore

Vanzatorii ambulanti si alti prestatori de mici servicii pentru populatie vand bunuri, exclusiv produse alimentare pentru consumul imediat, si ofera servicii variate pe strazi si in alte locuri publice cum ar fi statiile.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Vanzatori ambulanti si alti prestatori de servicii 'la minut' pentru populatie".

Descrierea anterioara era:

"Vanzatorii ambulanti si alti prestatori de servicii "la minut" pentru populatie vand bunuri, exclusiv produse alimentare pentru consumul imediat, si ofera servicii variate pe strazi si in alte locuri publice, cum ar fi statiile."

Subgrupa majora 95 face parte din

Grupa majora 9 - Ocupatii elementare

Corespondenta ISCO 08:
95 - Street and related sales and service workers

Documente Rubinian corespondente (2)Prestatorii ambulanti de mici servicii pentru populatie si asimilatii acestora asigura o varietate de servicii pe strada si in alte locuri publice, inclusiv curatarea incaltamintei, spalarea geamurilor masinilor, efectuarea unor comisioane, supravegherea unor proprietati, precum si furnizarea de alte servicii la fata locului.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Prestatori de servicii "la minut" pentru populatie si asimilati".

Descrierea anterioara era:

"Prestatorii de mici servicii "la minut" pentru populatie si asimilatii acestora asigura o varietate de servicii pe strada si in alte locuri publice, inclusiv curatarea incaltamintei, spalarea geamurilor masinilor, efectuarea unor comisioane, supravegherea unor proprietati, precum si furnizarea de alte servicii la fata locului."
Corespondenta ISCO 08:
951 - Street and related service workers
Vanzatorii ambulanti (exclusiv de produse alimentare) vand de obicei o gama limitata de bunuri (exclusiv produse alimentare pentru consum imediat) pe strazi si in locuri publice, cum ar fi statii, cinematografe sau teatre.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
952 - Street vendors (excluding food)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii