74
Tehnicieni la echipamente electrice si electronice
2 grupe minore
Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.
Subgrupa majora 74 face parte din
Grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati
Corespondenta ISCO 08:
74 - Electrical and electronics trades workers
Documente Rubinian corespondente (14)
Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.
Corespondenta ISCO 08:
741 - Electrical equipment installers and repairers
Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.
Corespondenta ISCO 08:
742 - Electronics and telecommunications installers and repairers
Legislatia utilizata
Explicatii
Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.
HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.
Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.
Cuvinte cheie
cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR