COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

331104
Broker bursa de marfuri

Detalii Rubinian
Fisa postului Agent Contractari si Achizitii (Broker Marfuri) 22 pagini 29 lei Adauga in cos

Apartenența

Grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

Subgrupa majora 33 - Specialisti in servicii administrative si asimilati

Grupa minora 331 - Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

Grupa de baza 3311 - Agenti si brokeri in domeniul financiar si bancar

Agentii si brokerii in domeniul financiar si bancar cumpara si vand titluri de valoare, actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, se ocupa cu schimbul valutar, la fata locului sau pe pietele de schimb, in numele companiei proprii sau pentru clienti, pe baza de comision. Acestia recomanda tranzactii clientilor sau conducerilor superioare.

Importanța
95
Interese întreprinzătoare
Ocupațiile întreprinzătoare implică adesea demararea, organizarea și conducerea sau coordonarea proiectelor. Aceste ocupații pot avea de-a face cu luarea deciziilor și conducerea oamenilor. Uneori este necesară asumarea de riscuri și realizarea de afaceri.
61
Interese convenționale (factice)
Ocupațiile convenționale implică deseori urmărirea unor seturi de proceduri și rutine. Pot implica lucrul cu date și detalii mai mult decat cu idei. De regulă există o structură ierarhică ce trebuie respectată.
22
Interese sociale
Ocupațiile sociale implică deseori lucrul și comunicarea cu oamenii, educarea acestora. Aceste ocupații au de-a face cu ajutarea oamenilor sau cu oferirea serviciilor către aceștia.

6 interese ocupaționale în total - vezi Ghidul Complet pentru Fișa Postului

Detalii complete în toate modelele Rubinian de fișa postului

Importanța
72
Realizarea
Ocupaţiile care satisfac această valoare a muncii sunt orientate către rezultat şi permit angajaţilor să îşi utilizeze cele mai bune abilităţi şi aptitudini, oferindu-le un sentiment al împlinirii. Nevoile corespondente sunt „Utilizarea abilităţilor” şi „Realizarea”.
72
Independenţa
Posturile care satisfac această valoare a muncii permit angajaţilor să muncească şi să ia decizii singuri. Nevoile corespondente sunt creativitatea, responsabilitatea şi autonomia.
70
Condiţii de muncă
Ocupaţiile care satisfac această valoare a muncii oferă o siguranţă a locului de muncă şi condiţii de muncă bune. Nevoile corespondente sunt Activitatea, Recompensarea, Independenţa, Siguranţa locului de muncă, Varietatea şi Condiţiile de muncă.
67
Recunoaşterea
Ocupaţiile care satisfac această valoare a muncii oferă avansări multiple, un potenţial de conducere, şi deseori sunt considerate de prestigiu. Nevoile corespondente sunt avansarea, autoritatea, recunoaşterea şi statutul social.

6 valori și nevoi atașate muncii în total - vezi Ghidul Complet pentru Fișa Postului

Detalii complete în toate modelele Rubinian de fișa postului

Alte documente care v-ar putea interesa

Fisa postului Contabil
   + documente evaluare profesionala
38 pagini 29 lei Adauga in cos
Fisa postului Tehnician Merceolog (relevant si pentru Merceolog) 19 pagini 29 lei Adauga in cos
Fisa Evaluare Riscuri Contabil 70 pagini 54 lei Adauga in cos
Fisa postului Revizor Gestiune 17 pagini 29 lei Adauga in cos
Fisa Evaluare Riscuri Contabil Casier 70 pagini 54 lei Adauga in cos
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii