COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

9623
Cititori de contoare si incasatori

3 ocupatii

Cititorii de contoare si incasatorii aprovizioneaza aparatele automate si colecteaza bani din acestea sau din aparatele de taxat parcarea si alte dispozitive de incasare ori citesc contoarele de curent electric, gaze si apa, efectueaza activitati de cantarire a marfurilor, materiilor prime, materialelor la intrarea si iesirea din magazie, sectie, depozit, unitate.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Descrierea grupei de baza a fost modificata prin Ordinul MMFPSPV 150/2013, respectiv Ordinul INS 132/2013. Anterior descrierea era urmatoarea:

Cititorii de contoare si incasatorii aprovizioneaza aparatele automate si colecteaza bani din acestea sau din aparatele de taxat parcarea si alte dispozitive de incasare ori citesc contoarele de curent electric, gaze si apa.

Grupa de baza 9623 face parte din

Grupa majora 9 - Ocupatii elementare

Subgrupa majora 96 - Muncitori in salubritate si alti lucratori cu pregatire elementara

Grupa minora 962 - Alti muncitori in ocupatii cu pregatire elementara

Corespondenta ISCO 08:
9623 - Meter readers and vending-machine collectors

Documente Rubinian corespondente (0)

Ocupatii

 
962301
   

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii