COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

831
Mecanici de locomotiva si asimilati

2 grupe de baza

Mecanicii de locomotiva si asimilatii acestora conduc sau asista la conducerea locomotivelor pentru transportul de pasageri si de marfa, isi asuma raspunderea si iau masuri de protectie a trenurilor de marfa in timpul calatoriilor, controleaza circulatia traficului feroviar prin actionarea semnalelor, asigura deplasarea materialului rulant si a trenurilor in statiile de triaj, pregatesc trenurile de tractiune (pentru remorcare) in mine si dirijeaza/controleaza circulatia acestora.

Grupa minora 831 face parte din

Grupa majora 8 - Operatori la instalatii si masini, asamblori de masini si echipamente

Subgrupa majora 83 - Conducatori de vehicule si operatori la instalatii si utilaje mobile

Corespondenta ISCO 08:
831 - Locomotive engine drivers and related workers

Documente Rubinian corespondente (2)



Mecanicii de locomotiva conduc sau asista la conducerea locomotivelor pentru transportul de pasageri si de marfuri.
Corespondenta ISCO 08:
8311 - Locomotive engine drivers
Franarii, acarii si agentii de manevra isi asuma raspunderea si iau masuri de protectie a trenurilor de marfa in timpul calatoriilor, controleaza circulatia traficului feroviar prin actionarea semnalelor, asigura deplasarea materialului rulant si a trenurilor in statiile de triaj, pregatesc trenurile pentru tractiune (remorcare) in mine si dirijeaza/controleaza circulatia acestora.
Corespondenta ISCO 08:
8312 - Railway brake, signal and switch operators
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii