COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

524
Alti lucratori in domeniul vanzarilor

7 grupe de baza

Alti lucratori din domeniul vanzarilor se ocupa cu prezentarea demonstrativa si vanzarea de bunuri, produse alimentare si servicii, de obicei publicului larg, in alt context decat vanzarea in piete, pe strada sau in magazine. Aceasta grupa de baza include vanzatorii neclasificati in grupele minore 521 - Vanzatori stradali si in piete, 522 - Vanzatori in magazine si 523 - Casieri si vanzatori de bilete.

Grupa minora 524 face parte din

Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor

Subgrupa majora 52 - Lucratori in domeniul vanzarilor

Corespondenta ISCO 08:
524 - Other sales workers

Documente Rubinian corespondente (0)



Manechinele si alte modele imbraca si prezinta articole vestimentare si accesorii, pozeaza pentru fotografii, film si inregistrare video, publicitate sau pentru creatii artistice.
Corespondenta ISCO 08:
5241 - Fashion and other models
Prezentatorii de produse recomanda prin demonstratii produse (marfurile) in spatii comerciale, expozitii si locuinte private.
Corespondenta ISCO 08:
5242 - Sales demonstrators
Vanzatorii la domiciliul clientului vand bunuri si servicii si propun tranzactii pentru o unitate (firma) prin abordarea sau vizitarea potentialilor clienti, de obicei rezidenti in locuinte private, mergand la domiciliul acestora.
Corespondenta ISCO 08:
5243 - Door to door salespersons
Vanzatorii in case de comenzi contacteaza clientii existenti si pe cei potentiali, utilizand telefonul sau alte mijloace de comunicatii electronice, pentru a promova bunuri si servicii, obtinerea de vanzari si stabilirea de vizite de vanzari. Acestia pot contacta un client dintr-un centru de comanda prin telefon sau din spatii necentralizate.
Corespondenta ISCO 08:
5244 - Contact centre salespersons
Lucratorii in benzinarii vand combustibil, lubrifianti si alte produse pentru automobile si furnizeaza servicii cum ar fi alimentarea, curatarea, lubrifierea si efectuarea de reparatii minore la autovehicule.
Corespondenta ISCO 08:
5245 - Service station attendants
Lucratorii in unitati de alimentatie publica servesc clientii la ghiseele alimentare, definitiveaza prepararea produselor alimentare simple in restaurante, cafenele, hoteluri, puncte de fast-food, bufete, spitale si alte locatii.
Corespondenta ISCO 08:
5246 - Food service counter attendants
Aceasta grupa de baza cuprinde lucratorii in vanzari care nu sunt clasificati in alta parte in subgrupa majora 52 - Lucratori in domeniul vanzarilor.
Corespondenta ISCO 08:
5249 - Sales workers not elsewhere classified
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii